Be-Trans bestelt 10 trucks op waterstof

Transportbedrijf Be-Trans uit Geel heeft 10 trucks op waterstof besteld bij Nikola Trans.

Nikola Truck2

• 11/12/2018 •

Transportbedrijf Be-Trans uit Geel heeft 10 trucks op waterstof besteld bij Nikola Trans. Dat meldt het nieuwsplatform Flows. Zaakvoerder Bert Vranckx verwacht om ze in 2025 in gebruik te nemen. Tegelijk laat het bedrijf een windmolen bouwen op het bedrijfsterrein langs de E313 in Geel.

Het model Tre van Nikola Trans zal ten laatste in 2023 volledig getest zijn en de eerste exemplaren zullen wat Europa betreft, in Noorwegen rijden omdat daar ook het eerste netwerk waterstofstations wordt uitgerold. “Daarna volgt de rest van Europa zodat ik verwacht dat onze exemplaren in 2025 operationeel zullen zijn”, aldus Bert Vranckx. “Ik geloof in waterstof omdat trucks dan emissieloos kunnen rijden. In afwachting zal vloeibaar aardgas voor de transitie zorgen. Daarom hebben wij bij Volvo Trucks 2 trekkers op lng besteld, die in maart worden geleverd.”

Het bedrijf heeft momenteel een vloot van 200 trucks. In 2021 start de vernieuwing aan een ritme van 50 stuks per jaar.

Windmolen

Be-Trans laat begin 2019 een windmolen bouwen op het bedrijfsterrein in Geel. “Dat wordt de eerste in de Kempen die bij een transporteur wordt neergezet voor eigen gebruik. Hiermee willen we de helft van de stroom die we in de bureaus en magazijn verbruiken, zelf genereren. Daarna installeren we zonnepanelen waardoor we bijna volledig autonoom zullen zijn op het vlak van elektriciteit”, aldus nog de zaakvoerder aan Flows. Die bestudeert zelf of windmolens de waterstof kunnen produceren voor de Nikolatrucks. De windmolen op het eigen terrein wordt een horizontale.

Bron: Made In Kempen

Wenst u meer informatie?

Contacteer ons